Câinele de tufiș

Cu corpul lung şi picioarele scurte, acest animal de pradă activ ziua trăiește în haite familiale de până la 10 membri. Este un vânător puternic şi tenace de păsări care trăiesc la sol şi rozătoare până la dimensiunea unui aguti al lui Azara.

Cu toate acestea, haita atacă şi prăzi mari precum nandu şi capibara, înotând eficient după victime. Noaptea, membrii grupului dorm în vizuini, în adăposturi abandonate, în bușteni găunoși sau sub pietre. De obicei se nasc 4 pui, după o gestație de 67 de zile. Masculul îi aduce hrană femelei care alăptează în vizuină.

Speothos venaticus

Areal: Din America Centrală până în C Americii de Sud

Lungimea: 57 – 75 cm

Coada: 12,5 – 15 cm

Greutatea: 5 – 7 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *