Cacaduul rozelor

Cea mai răspândită şi numeroasă specie de cacaduu, poate fi întâlnit peste tot în Australia. Stoluri din aceste păsări prietenoase şi zgomotoase pot fi văzute atât în zonele aride ale Australiei, cât şi în parcurile din oraşe. Agricultura a mărit posibilităţile de hrănire ale acestui cacaduu, ducând la o creştere marcantă a numărului lor. Are o creastă relativ mică; este gri pe partea superioară şi roz pe cea inferioară, dând un efect alternant în timpul zborului.

Eolophus roseicapillus

Areal: Australia

Lungimea: 35 cm

Greutatea: 325 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *