Cacaduul negru

Cea mai mare din cele aproximativ 18 specii de cacaduu, cacaduul negru se distinge prin penajul său în întregime negru, cioc uriaş, încovoiat, cu care poate sparge nuci de cocos şi alte seminţe cu coaja tare, precum şi prin sunetul asurzitor ca de fluier.

Când este stârnit sau alarmat, cacaduul negru îşi ridică creasta uimitoare, formată din pene înguste, curbate spre spate, iar petele proeminente stacojii, de piele dezgolită, de pe obraji, îşi intensifică culoarea, făcând pasărea să se „îmbujoreze”.

Probosciger aterrimus

Areal: Noua Guinee, N-E Australiei

Lungimea: 60 cm

Greutatea: 1 kg

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *