Cacaduul cu moţ galben

Acest papagal mare are interiorul aripilor şi coada de culoare galbenă şi creastă galbenă, formată din pene subţiri înclinate în faţă. Zgomotos şi activ dimineaţa şi după-amiaza târziu, îşi caută hrana în stoluri care variază ca mărime de la câteva duzini până la mai multe sute de păsări.

Noaptea, stolurile ocupă adăposturile îolosite in mod regulat, adesea in copacii de la marginea surselor de apă. Specia este deosebit de populară ca pasăre de casă, atât adulţii cât şi puii fiind in mod regulat capturări pentru comerţul cu păsări vii, ceea ce constituie o ameninţare pentru supravieţuirea anumitor popularii.

Cacatua galerita

Areal: Noua Guinee, Australia (inclusiv Tasmania)

Lungimea: 50 cm

Greutatea: 950 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *