Bursucul puturos

Lent şi greoi, când este atacat, bursucul puturos din Palawan împroașcă cu precizie un fluid extrem de neplăcut din glandele sale anale, la o distanță de 1 m. Are coada scurtă, ochii şi urechile mici, corpul îndesat tipic bursucilor şi botul prelung, flexibil, aproape golaș, pentru adulmecatul şi râmatul micilor viețuitoare ce trăiesc în sol precum viermii, larvele şi limacșii.

Blana este brună cu o capă galbenă în creștet, care se îngustează, transformându-se într-o dungă între umeri. Acest bursuc trăiește singur într-o vizuină în stânci sau într-o veche vizuină de porc spinos.

Mydaus marchei

Areal: Insulele Palawan şi Busuanga

Lungimea: 32 – 46 cm

Coada: 1 – 4 cm

Greutatea: 3 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *