Bursucul-dihor birmanez

Mai mic decât alți bursuci, bursucul-dihor birmanez cu coada stufoasă are corpul lung, flexibil, asemănător cu cel al unui dihor. Se hrănește noaptea cu insecte, melci, mamifere mici, păsări şi materii vegetale precum fructele, şi uneori se cațără în copaci.

Acest bursuc este cenușiu închis sau brun, cu pete albe sau galbene în obraji şi între ochi. Trăiește într-o scorbură şi – ca majoritatea bursucilor – este neînfricat dacă este amenințat, eliberând un miros urât din glandele anale şi mușcând tare.

Melogale personata

Areal: S-E şi E Asiei

Lungimea: 33 – 43 cm

Coada: 15 – 23 cm

Greutatea: 1 – 3 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *