Bursucul american

Mai mică, dar asemănătoare ca înfățișare cu bursucul eurasiatic, specia americană este totuși solitară. Preferă ținuturile deschise cu sol afânat şi se hrănește cu mamifere mici precum câinii de prerie şi alți popândăi, pe care le prinde săpând în vizuinile lor și scoţându-le. Blana zburlită este cenușie-grizonată cu alb pe părțile superioare, albă-gălbuie dedesubt şi neagră pe membre.

Taxidea taxus

Areal: Din S-V Canadei până în SUA, N Mexicului

Lungimea: 42 – 72 cm

Coada: 10 – 16 cm

Greutatea: 4 – 12 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *