Buhaiul de baltă

Cu penajul său dungat şi pestriț, buhaiul de baltă american este excelent camuflat pentru o viață în albiile cu stuf des şi mlaștinile năpădite de vegetație. Această pasăre care se hrănește ziua vânează în principal pești şi broaște, înjunghiindu-le cu o lovitură ca de fulger a ciocului său asemănător unui pumnal.

Ca şi alți buhai de baltă, atunci când este deranjat, adoptă o poziție de apărare specifică, cu ciocul îndreptat în sus şi gâtul întins, şi se poate legăna în vânt odată cu vegetația înconjurătoare, rămânând neobservat.

Botaurus lentiginosus

Areal: America de Nord, America Centrală, Caraibi

Lungimea: 60 – 85 cm

Greutatea: 500 – 900 g

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *