Bonobo

Bonobo sau cimpanzeul pigmeu este doar puțin mai mic decât cimpanzeul Pan troglodyles, dar are un corp mai zvelt şi membre relativ lungi, mai subțiri. Se hrănește în principal la sol, mai ales cu fructe şi semințe, dar şi cu frunze, flori, ciuperci, ouă şi animale mici.

Această maimuță superioară poate trăi în grupuri de până la 80 de membri, dar de obicei este întâlnită în grupuri mai mici, căutând hrană şi ocupându-se de îngrijirea corporală. Relațiile sexuale sunt ceva obișnuit între masculi, femele şi pui în diferite combinații, şi pot fi folosite pentru a calma tensiunile sociale. Femelele sunt dominante și își părăsesc grupul familial când ajung la maturitate; masculii tind să rămână in sânul grupului.

Puiul de bonobo se naște după o gestaţie de 8 luni şi este alăptat de mamă până la 3 ani. Femela continuă să apere, să îngrijească corporal şi să împartă culcușul cu puiul său timp de încă un an sau doi. Intervalul dintre nașteri este în jur de 5 ani.

Pan paniscus

Areal: C Africii

Lungimea: 70 – 83 cm

Coada: Inexistentă

Greutatea: Până la 39 kg

Grup de bonobo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *