Bivolul indian

Cu o greutate mai mare de o tonă, bivolul indian – sau arni după cum mai este numit – este un animal masiv şi puternic, cu cea mai mare deschidere a coarnelor întâlnită la bovide – mai mult de 2 m. Picioarele sale mari şi depărtate şi articulațiile flexibile ale chișițelor sunt adecvate pentru terenul mocirlos şi noroios pe care acest bivol de apă paște dimineața şi seara şi din când în când noaptea iarbă bogată şi vegetație acvatică frunzoasă.

Coarnele mari se pot răsuci în sus şi apoi înspre interior sau pot fi îndreptate drept spre părțile laterale. Fața este lungă şi îngustă, cu urechi mici. Corpul este negru-ardezie cu părțile inferioare ale picioarelor mai deschise la culoare.

Un clan stabil de femele cu pui este condus de o matriarhă dominantă (ca la elefanți), în timp ce masculii formează grupuri de „celibatari” de aproximativ 10 indivizi. Tinerii masculi se bat pentru a-şi impune dominanța, dar evită luptele serioase, iar apoi se amestecă cu femelele în perioada de împerechere. Bivolul indian a fost domesticit de mii de ani şi răspândit în întreaga lume în diverse rase, în mare parte mai mici, cântărind mai puțin de 500 kg. Populațiile sălbatice rămase sunt risipite şi puține, limitate în principal la India, Nepal şi poate Thailanda.

În timpul căldurii amiezii, bivolii indieni se bălăcesc în apă sau în bălțile noroioase, uneori aproape complet sub apă, doar cu nările afară. Pe lângă faptul că le ține răcoare, bălăcitul îi ajută să elimine paraziții pielii, muștele înțepătoare şi alți dăunători care infestează mlaștinile tropicale.

Bubalus bubalis

Areal: S Asiei

Lungimea: 2,4 – 3 m

Coada: 60 – 100 cm

Greutatea: Până la 1,2 tone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *