Binturongul

Binturongul are blana stufoasă, neagră şi urechi cu ciucuri. Coada este acoperită de păr lung şi este prehensilă la vârf. Se deplasează încet şi cu precauție printre crengi în căutarea fructelor, lăstarilor şi animalelor mici – insecte, păsări şi rozătoare.

Ziua se face ghem pe o creangă mai retrasă ca să se odihnească, dar poate continua să se hrănească. Indivizii își marchează teritoriul cu mirosuri. Cei 1-3 pui, născuți după o gestație de 92 de zile, ajung la maturitate după un an.

Arctictis binturong

Areal: S şi S-E Asiei

Lungimea: 61 – 96 cm

Coada: 56 – 89 cm

Greutatea: 9 – 14 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *