Bettong arămiu

Acest cangur-șobolan şi-a primit numele de la blana maronie-roșiatică grizonată, deși o parte din blană este albă.

Îşi foloseşte coada prehensilă ca să strângă ierburi şi tulpini pentru cuibul său înalt, de formă conică, pe care-l construieşte pe pământ, în pădure, adesea sprijinit de un buştean sau de un copac. Un individ poate avea 5 asemenea refugii.

Se hrăneşte cu ciuperci, iarbă, rădăcini, frunze, flori, seminţe şi mici nevertebrate. Singurul pui părăseşte marsupiul după 16 săptămâni.

Aepyprymnus rufescens

Areal: E Australiei

Lungimea: 37 – 52 cm

Coada: 34 – 40 cm

Greutatea: 2,5 – 3,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *