Barza de pădure

Barza de pădure îşi localizează hrana cu ajutorul văzului şi al simțului tactil, ceea ce ii permite să se hrănească ziua sau noaptea şi în ape întunecoase. Capul şi gâtul cu solzi nu au pene, deoarece acestea s-ar murdări dacă s-ar afunda în noroi.

Deși se hrănește cu ajutorul simțului tactil, pasărea merge prin apă cu ciocul său lung şi gros deschis, mişcându-1 dintr-o parte în cealaltă. Când întâlnește prada, reacțiile sale sunt extrem de rapide. Albă, cu vârfuri negre ale aripilor, are capul şi gâtul cenușiu-închis.

Se hrănește fie singură, fie în grupuri, şi se înmulțește în colonii, construindu-și un cuib adesea deasupra apei la nivelul vârfului unui copac, şi foarte rar pe sol, unde nu există prădători tereștri.

Mycteria americana

Areal: America de Nord, Centrală şi de Sud, Caraibe

Lungimea: 85 – 110 cm

Greutatea: 2,5 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *