Bantengul

Strămoșul bantengului domestic şi asemănându-se bovinelor domestice în forma de ansamblu, masculul banteng este brun-negru spre castaniu-închis; femela şi puii sunt maronii-roșcați. Toți au partea de dedesubt albă şi pete albe pe picioare şi pe partea dorsală.

Coarnele masculului au o lungime de până la 75 cm, înclinate spre exterior şi apoi în sus; ale femelei sunt mai mici şi în semilună. Bantengul trăiește în turme de femele şi pui de 2-40 de animale cu un mascul adult, sau în turme de „celibatari”. În timpul musonului, se retrag spre dealuri, revenind la șes doar în anotimpul secetos. Populațiile sălbatice sunt rare iar habitatul lor scade rapid.

Bos javanicus

Areal: S-E Asiei

Lungimea: 1,8 – 2,3 m

Coada: 65 – 70 cm

Greutatea: 400 – 900 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *