Bandicoot ţepos din Noua Guinee

Este un marsupial preponderent insectivor, de talia unui șobolan sau a unui iepure.

Are bot lung, mobil, un strat exterior de peri țepoși, tari, în nuanțe de maro, arămiu, galben şi negru, părțile inferioare galbene-închis și coadă golașă. Îşi caută singur prada ȋn timpul nopții, aduna fructe, boabe și alte materii vegetale, şi-şi respinge agresiv semenii.

Ziua se adăpostește ȋntr-un buștean gol, ȋntr-un morman de frunze sau ȋntr-o vizuină pe care şi-o sapă singur.

Echymipera kalubu

Areal: Noua Guinee şi insulele din jur

Lungimea: 20 – 25 cm

Coada: 5 – 12,5 cm

Greutatea: 0,5 – 1,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *