balena-ucigasa-1

Balena ucigaşă

Semnele distinctive albe şi negre fac din balena ucigaşă cea mai uşor de recunoscut dintre toate balenele cu dinţi şi dintre toţi delfinii. Este o balenă extrem de socială, trăind în grupuri familiale durabile denumite „turme”, alcătuite din masculi şi femele adulte şi din pui de diverse vârste.

Grupurile sunt compuse de obicei din până la 30 de indivizi, dar apar şi grupuri mai mari, de până la 150 de balene, când grupurile mai mici se reunesc. Grupurile sunt matriarhale şi atât puii masculi, cât şi femele tind să rămână cu mama lor toată viaţa. Când puii se reproduc, urmaşii acestora rămân să formeze grupuri din mai multe generaţii, având-o în centru pe mama iniţială.

În general, alimentaţia balenei ucigaşe este la fel de diversă ca şi tehnicile sale de vânătoare. Mănâncă peşti, variind de la hering la marele rechin alb, şi mamifere marine, inclusiv balene şi foci, precum şi ţestoase şi păsări.

În unele regiuni precum Pacificul de Nord-Est, par să existe două tipuri de balenă ucigaşă: in tranzit, care se hrănesc cu mamifere, ţestoase şi păsări; şi rezidente, care se hrănesc doar cu peşte. În pofida denumirii sale, balena ucigaşă este foarte abordabilă şi curioasă. Are o diversitate de obiceiuri elaborate de suprafaţă incluzând salturile „de spionaj” (ridicându-se încet pe verticală până când capul este deasupra apei), plesniturile cu coada şi înotătoarele pectorale şi ieşitul deasupra apei.

Orcinus orca

Areal: În lumea întreagă

Lungimea: Până la 9m

Greutatea: Până la 10 tone

balena-ucigasa-2

Balena ucigaşă este foarte abordabilă şi curioasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *