Balena sei

Balena sei frecventează ape mai temperate (8-25°C) decât rudele ei mai răspândite, balena albastră și balena nordică cu înotătoare. Balena sei este mai zveltă, cu capul lung, subțire, ascuțit şi cu linia maxilarelor ușor curbată în jos. Suprafețele sale superioare sunt cenușii-închis, cu o trecere relativ bruscă la albul sau cenușiul-deschis de dedesubt. Are 320-340 de fanoane apropiate, cu franjuri delicate, pe fiecare latură a maxilarului superior.

Acestea îi permit balenei sei să se hrănească cu o diversitate de plancton, de la copepode (crustacee asemănătoare puricilor de apă) cu diametrul mai mic de 1 cm, la pești în bancuri şi calmari de 30 cm lungime. Balenele sei se găsesc de obicei în grupuri de 2-5 indivizi. Se scufundă rareori la adâncimi mai mari de 300 m, stând sub apă până la 20 de minute. Majoritatea balenelor sei nasc câte un singur pui, dar ocazional apar şi gemeni.

Balaenoptera borealis

Areal: Întreaga lume (cu ex. Mediteranei, Balticei, M. Roşii şi Golfului Arabiei)

Lungimea: 14 – 16 m

Greutatea: 20 – 25 tone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *