Babuinul măsliniu

Unul dintre cei mai mari şi des întâlniți babuini din Africa de Vest şi Nord-Est, masculul poate fi de două ori mai greu decât femela. Ambele sexe au un guler des, cenușiu, în jurul obrajilor. Dimensiunea medie a cetelor este de 20-50 de membri, ocazional numărul lor depășind 100. Se hrănesc cu fructe, frunze, insecte, șopârle şi uneori pradă mai mare, precum puii de gazelă.

Tinerii babuini măslinii sunt tolerați câtă vreme au blana închisă la culoare a puilor. Când năpârlesc şi trec la coloritul de adulți, femelele le iau locul la baza ierarhiei cetei. Masculii sunt alungați şi trebuie să se lupte pentru a intra în altă ceată.

Papio anubis

Areal: Din V până ȋn E Africii

Lungimea: 60 – 86 cm

Coada: 41 – 58 cm

Greutatea: 22 – 37 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *