Babuinul de Guinea

Masculul celei mai mici specii de babuini are proporțional cea mai lungă coamă, care-i ajunge aproape până la crupă. Chiar şi pentru un babuin, alimentația este variată: de la rădăcini tari la larve şi ouă suculente, şi uneori recolte agricole.

Cetele includ până la 200 de membri, deși numărul obișnuit se situează la 40, cu câțiva masculi care își alcătuiesc propriul harem.

Papio papio

Areal: V Africii

Lungimea: 69 cm

Coada: 56 cm

Greutatea: 17,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *