Babuinul chacma

Cel mai mare babuin, chacma are un bot care atârnă în jos şi nări proeminente. Culoarea blănii variază de la cenușie-gălbuie la neagră, mai deschisă pe bot. Această primată inteligentă, adaptabilă are o structură a cetelor foarte flexibilă în unele zone ale arealului. Alimentația variază de la rădăcini şi semințe la insecte şi gazele tinere. În sălbăticie, folosește unelte precum bețele.

Papio ursinus

Areal: Africa de Sud

Lungimea: 60 – 82 cm

Coada: 53 – 84 cm

Greutatea: 15 – 30 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *