Aye-aye

Aye-aye are o blană neagră, aspră, zburlită, cu o mantie de peri albi de protecție. Este specializat ca primată nocturnă „ciocănitoare“. Ciocănește copacii cu degetul său mijlociu lung, ascultă atent cu urechile sale uriașe după larve de cari sub scoarță, le scoate la suprafață rozând cu dinții din față care cresc permanent, ca la rozătoare, şi le extrage cu degetul mijlociu.

Se hrănește, de asemenea, cu fructe, inclusiv miez de nucă de cocos, semințe şi ciuperci. Aye-aye împart cuiburi mari, făcute din bețe, dar le folosesc succesiv, nu laolaltă. Puiul rămâne cu mama sa timp de 2 ani.

Au fost înființate câteva mici colonii de aye-aye care se înmulțesc în captivitate, în scopul studiului şi al eventualei reintroduceri a indivizilor în habitate adecvate.

Daubentonia madagascariensis

Areal: E Madagascarului

Lungimea: 40 cm

Coada: 40 cm

Greutatea: 2,5 – 3 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *