Avozeta

Ocupând o zonă plecând din vestul Europei, de-a lungul Asiei până în China, această pasăre este cea mai răspândită dintre toate speciile de avozete. Iarna pot fi găsite în largi grupuri în principal în zonele de coastă, in estuare şi în apropierea luciurilor de apă.

În mod frecvent înnoptează pe apă şi grupuri de păsări pot forma „plute” largi, arătând de la distanță asemenea pescărușilor. În sezonul de împerechere tind să se mute în interior, în apropierea mlaștinilor sălcii sau saline. Îşi apără agresiv teritoriul, scoțând țipete ascuțite când simt pericolul, şi îi fugăresc pe intruși.

Când se hrănește, pasărea își plimbă ciocul curbat în sus dintr-o parte în alta, în aşa fel încât numai vârful său este în apă. Totuși, dacă observă ceva comestibil, se aruncă rapid înainte, uneori scufundându-și capul în apă în urmărirea prăzii.

Recurvirostra avosetta

Areal: Europa, Asia, Africa

Lungimea: 42 – 45 cm

Greutatea: 225 – 400 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *