Ariciul vest-european

Ariciul vest-european, cu țepii săi deși, hoinărește prin parcurile și grădinile din orașe, precum și prin garduri vii, câmpii și păduri în timpul nopții, adulmecând – cu un sforăit ca de porc – în căutare de animale mici – viermi, insecte și păianjeni. Se hrănește și cu ouă, și cu leșuri de păsări.

Adăpostul său diurn este un cuib de iarbă și frunze sub un tufiș sau un buștean sau într-o dependință, ori într-o vizuină veche. În timpul hibernării se poate trezi în nopțile cu vreme mai caldă ca să se hrănească. Împerecherea are loc din mai până în octombrie, iar gestația durează 31-35 de zile. Țepii celor 4-5 pui apar la câteva ore de la naștere.

Ariciul aleargă şi se cațără cu o surprinzătoare agilitate. În autoapărare, ȋşi vâră capul şi membrele lipsite de țepi în burtă şi se face un ghem spinos.

Erinaceus europaeus

Areal: Europa

Lungimea: 22 – 27 cm

Coada: Inexistentă

Greutatea: 0,9 – 1 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *