Ariciul indian

Asemănătoare cu ariciul de deșert cu urechi lungi la înfățișare şi obiceiuri, deși are țepii puțin mai deși, această specie are o porțiune golașă de piele pe cap. Este adaptată la deșert, tufărișuri uscate şi fânețe aride, rămânând inactivă în perioade cu condiții aspre (de obicei, pe secetă).

Adăposturile naturale precum fisurile în pietre îi servesc de cuib, dar ariciul indian poate, de asemenea, săpa o vizuină puțin adâncă în acest scop. Vânează insecte, scorpioni și alte creaturi mici, și, de asemenea, se hrănește cu ouă de păsări şi scormonește după leșuri. Acest arici poate ascunde (stoca) mâncare, ducând-o la cuib ca să o consume mai târziu.

Coloritul este extrem de variabil, de la nuanțe foarte închise (melanic) până la nuanțe aproape albe (albinos) relativ des întâlnite în sălbăticie, şi de asemenea cu modele de benzi maronii şi galbene. Face puțini pui, de obicei 1-2.

Paraechinus micropus

Areal: S Asiei

Lungimea: 14 – 23 cm

Coada: 1 – 4 cm

Greutatea: 300 – 450 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *