Aratinga jandaya

Fiind una dintre cele 30 de specii care trăiesc în America Centrală şi de Sud, Aratinga jandaya este un papagal mic, cu coada îngustă şi ascuţită. Capul şi gâtul sunt galbene, devenind gradual roşii-portocalii pe piept şi pe abdomen, iar spatele şi aripile sunt mai ales verzi.

De regulă, este observat în stoluri zgomotoase de până la 15 exemplare. Foarte activ, îşi petrece majoritatea timpului sărind pe crengile copacilor sau prin tufişuri în căutarea fructelor. Când este deranjat, zboară brusc, scoţând ţipete ascuţite.

Aratinga jandaya

Areal: E Americii de Sud

Lungimea: 30 cm

Greutatea: 125 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *