Ara hiacint

Cel mai mare şi probabil cel mai spectaculos dintre toţi papagalii, Ara hiacint se distinge prin albastrul cobalt al penajului, în contrast cu pata galbenă strălucitoare de pe bărbie, şi prin inelele galbene din jurul ochilor şi coada lungă şi ascuţită.

Ciocul masiv îl foloseşte pentru a sfărâma nucile de cocos dure. Se hrăneşte în principal în copaci, dar coboară şi la sol pentru a culege fructe căzute şi nuci. Valoarea sa ridicată ca pasăre de colivie a cauzat un declin major al numărului de exemplare.

Anodorhynchus hyacinthinus

Areal: C Americii de Sud

Lungimea: 1 m

Greutatea: 1,5 kg

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *