Antilopa mendes

Rară şi izolată, antilopa mendes are adaptări asemănătoare beisei pentru supraviețuirea în deșert. Rătăcește în căutarea oricărui fel de vegetație, în urma ploilor, şi se odihnește la umbră în miezul zilei.

Odinioară o specie mai numeroasă, o turmă mixtă de până la 20 de indivizi era condusă de un mascul bătrân; indivizii trăiesc în prezent solitari sau în grupuri mici de 2-4 animale. Blana este maro-cenușie iarna, de culoarea nisipului spre alb vara, cu o pată albă pe față, cu un smoc castaniu pe frunte şi coarne spiralate (11/2—3 răsuciri).

Addax nasomaculatus

Areal: N-V Africii

Lungimea: 1,5 – 1,7 m

Coada: 25 – 35 cm

Greutatea: 60 – 125 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *