Anoa de şes

Una din speciile cele mai mici de bovine sălbatice, acest anoa este maro-închis spre negru, cu o „bavetă” pală pe grumaz şi pete pe față şi pe membre mai deschise la culoare. Are gât gros, corp plin, picioare scurte şi coame care se curbează în diagonală spre spate – adaptări la faptul că trebuie să-şi facă loc prin pădurea deasă şi mlăștinoasă.

Solitar, cu excepția perioadei de înmulțire, se hrănește în principal dimineața cu frunze, fructe, ferigi, puieți şi ramuri. Unicul pui apare după o gestație de 9-10 luni.

Bubalus depressicornis

Areal: Sulawesi

Lungimea: 1,6 – 1,7 m

Coada: 18 – 31 cm

Greutatea: 150 – 300 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *