Anoa de munte

Asemănându-se rudei sale de șes ca mărime şi formă de ansamblu, anoa de munte are o blană mai lânoasă, chiar şi când este complet dezvoltat, şi mai puține pete albe, în special pe partea inferioară a picioarelor şi pe grumaz. Coarnele sale au o suprafață netedă şi sunt scurte, de aproximativ 15-20 cm (anoa de șes având coarne de 18-31 cm lungime).

În general, masculul este mai mare şi mai închis la culoare decât femela şi are coarne mai mari. Anoa de munte este una din puținele specii de bovine sălbatice din Asia de Sud-Est care se bazează pe un habitat de pădure neatins, dar asemenea teritoriu este îndepărtat şi dificil pentru studiile pe teren, astfel încât obiceiurile detaliate şi populația speciei rămân neclare.

Majoritatea observațiilor vizează adulți solitari sau femele cu un singur pui pe an, rezultat după o gestație de 9-10 luni. Hrana sa include probabil o varietate de frunze şi mușchi din abundență, dar relativ puține ierburi.

Bubalus quarlesi

Areal: Sulawesi şi Insula Buton

Lungimea: 1,5 m

Coada: 24 cm

Greutatea: 150 – 300 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *