Albatrosul

Acest albatros mare are o anvergură a aripilor de până la 3,5 m, una dintre cele mai mari întâlnite. Se hrănește în principal la suprafață, mai ales cu calmar. Se reproduce o dată la doi ani (cel mult), deoarece creșterea puilor durează un an, şi năpârlește în anul de pauză. Principala cauză a scăderii populației este pescuitul cu undița (de pești precum tonul), când sunt prinși în cârligele cu momeală.

Cuibul acestui albatros este o movilă grosolană, dar substanțială de ierburi şi de mușchi, ridicată pe pământ. Părinții fac cu schimbul pentru a cloci unicul ou. Odată ce puiul a ieșit din ou, ei au grijă de el timp de 9 luni sau mai mult.

Diomedea exulans

Areal: Circumpolar în Antarctica

Lungimea: 1,1 m

Greutatea: 8 – 11,5 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *