Aethia pusilla

Cel mai mic din speciile de aice, Aethia pusilla este de lungimea unei vrăbii, dar corpul său este mai îndesat. In coloniile unde se reproduce se pot întâlni până la un milion de păsări care zboară în căutarea hranei ca nişte roiuri de insecte. Planctonul este singura hrană – în principal copepode, dar şi crustacee tinere şi larve de peşte. Pasărea plonjează la suprafaţă pentru a găsi bancurile de plancton. Depune un singur ou pe an într-o crevasă de stâncă goală.

Aethia pusilla

Areal: N Pacificului, Oceanul Arctic

Lungimea: 15 cm

Greutatea: 85 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *