Acvila-pescar africană

Numită şi „cântărețul Africii”, această acvilă își aruncă capul pe spate şi scoate un strigăt puternic, ca un scheunat. Cu capul său alb deosebit, este ușor de observat cocoțat pe ramurile înalte de lângă râuri.

Atunci când zărește un peşte, se năpustește să-l prindă cu o legănare în spate a picioarelor. Se hrăneşte şi cu mamifere mici, păsări şi stârvuri, şi, de asemenea, fură pești de la alte acvile şi pescari.

Haliaeetus vocifer

Areal: Africa (S Saharei)

Lungimea: 63 – 73 cm

Greutatea: 2 – 3,5 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *