Acvila maimuțelor

Specie amenințată datorită despăduririlor şi vânării excesive, acest vultur gigantic este una dintre cele mai rare păsări de pradă. Se hrănește cu o varietate mare de animale, inclusiv maimuțe, pe care le înhață prin atacuri la joasă înălțime. Se fac încercări de reproducere în captivitate, dar, datorită reducerii rapide a habitatului natural, viitorul acestui vultur pare nesigur.

Pithecophaga jefferyi

Areal: Filipine

Lungimea: 80 – 100 cm

Greutatea: 4,5 – 8 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *